Véndégház Házirend

H Á Z I R E N D – V E N D É H Á Z 

 

A HÁZIREND a vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik!

Érkezés és elutazás: a szobákat az érkezés napján 14.00 órától foglalhatják el, valamint kérjük kedves vendégeinket, hogy a szobákat az elutazás napján 10.00 óráig elhagyni szíveskedjenek!

Tájékoztatjuk a vendégeket, hogy személyi és vagyonbiztonsági okokból az étterem udvara kamerával őrzött terület. A szálláshelynek nem része az étterem, valamint az étterem teraszai. Az éttermi  teraszon a Pizzéria nyitvatartási idejében csak akkor tartózkodhat a vendég, ha a Pizzéria szolgáltatását (vendéglátását) veszi igénybe. A vendégház teraszán minden szobához tartozik egy-egy asztal székekkel (ezt a terasz feljáró lépcsőjétől balra találja),  ez a szálló vendégek részére fenntartott asztal (amely adott esetben változhat!). Szállóvendég esetén felirat jelzi a részükre fenntartott asztalokat!  A többi asztalt (ezt a terasz feljáró lépcsőjétől jobbra találja) szabadon használhatják az étkező vendégek az étterem nyitvatartási idejéig, illetve szállóvendég esetén maximum 22:00 óráig. Kérjük, ne zavarja a többi étkező vendégeket és szállóvendégeket!

A vendégházhoz tartozó részek: vendégszobák a fürdőhelységeikkel, közösségi tér, a vendégház előtti teraszon két asztal, és a terasz feljáratától balra (a terasz többi része az étteremhez tartozik).

Az étteremhez tartozó részek: étterem teljes belterülete, a közvetlen mellette lévő külső folyosó, a téglával lerakott teraszok és a vendégház előtti terasz a két szállóvendégek részére fenntartott asztalon kívüli terület, vagyis a terasz feljárattól jobbra.

Magán részek: a vendégház fűzfa felőli oldalán a 3 darab különálló helység, az udvaron lévő pajta, a kertben lévő fás kis pajta, a Pizzéria mögött lévő épület (Rákóczi út 89.) A felsorolt területeket megközelíteni tilos, bemenni tilos és fokozottan veszélyes!

Közös részek: Az udvar is ide tartozik. A dohányzásra kijelölt hely az étterem előtti folyosón a bejárattól 5 m-re helyezkedik el. A vendégház előtti terasz és az udvar NEM dohányzó.

A szálláshellyel közös udvarban működik a Hangonyi Pizzéria, mely hétfő kivételével minden nap 17:00 órakor nyit, konyhája 21:00 órakor zár. Pénteken és szombaton 23:00 órakor, a hét többi napján 22:00 órakor zár az étterem. A Pizzéria szolgáltatásait a vendégek az étlapon feltüntetett árakon igénybe vehetik. Lehetőség van menü (ebben az esetben előzetes egyeztetés szükséges) vagy A la carte étkezésre. A gyors kiszolgálás érdekében kérjük, szíveskedjék előre jelezni étkezési igényeit 6 fő vagy ezt meghaladó vendég esetén.

Az étterem és hozzátartozó teraszait, valamint a szálláshely közösségi terét (rendezvény tere) abban az esetben nem vehetik igénybe, ha az étterem  rendezvényre készül elő, vagy épp rendezvény tart, takarítási vagy javítási munkák folynak. Illetve ha az asztalokon foglalt felirat van elhelyezve.

Előzetes egyeztetés esetén az étterem nyitva tartása a fenti időszakon kívül változhat!

Szállóvendégek 21:30 óráig tartózkodhatnak az étteremben. Megkérjük szállóvendégeinket, hogy legkésőbb az étteremben az utolsó távozó vendéggel együtt legyenek szívesek távozni!

A szálláshelyen 22.00 óra után hangoskodni, a többi vendég pihenését zavarni szigorúan tilos! Ez vonatkozik az utcán közlekedőkre és a telek szomszédokra is. A szálláshely udvarának bejárati kapuja – a Pizzéria nyitvatartási idején túl – vagyonbiztonsági okokból zárva tartandó!

Kérjük, a szálláshely épületeit, étterem épületeit, udvarát, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat betartani, a berendezési tárgyak állagát megóvni!

Kérjük, hogy a vendég a szálláshelyen elhelyezett bojlerek, fűtőtestek beállításán ne változtasson!   A berendezési tárgyak megrongálása, megsemmisülése esetén a vendég kártérítési felelősséggel tartozik.

Kérjük, hogy a szobákban elhelyezett vegyestüzelésű kályhákat NE használják!

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. Csoport esetén a kár megtérítéséről a csoport vezetője gondoskodik!

A szobák elhagyásakor az ablakok és ajtók zárására fokozottan ügyeljenek, a szobákat minden esetben szíveskedjenek bezárni és a szobakulcsot maguknál tartani! 

A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszesitalt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak! A szálláshelyen dohányozni tilos csak az erre kijelölt helyen lehet. A dohányzó hely az étteremtől és szálláshelytől több mint 5 m-es távolságban került kijelölésre. Az udvaron dohányozni csak az erre kijelölt helyen lehet!

A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében az étterem nemdohányzó létesítmény. Ennek értelmében az étterem és vendégház zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein tilos a dohányzás. Az étterem alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint az étterem területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A vendégek, illetve az étterem területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég a vendégházban vagy az étterem területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása vagy bármely cselekedete miatt, a tulajdonosok az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a tulajdonosok fenntartják maguknak a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje.

Kérjük, hogy az étterembe és a hozzátartozó teraszokra a nem az étteremből származó szeszes italokat ne hozzon be!

A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer, telefon, laptop) felelősséget nem vállalunk!

Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét kérjük tájékoztatni.

 

A vendégházba állatot behozni tilos. A vendég a magával hozott állatot kizárólag a szállás kertjében tarthatja. Az állatokat egyedül hagyni szigorúan tilos! Az állat által okozott kárt a helyszínen a gazdája köteles megtéríteni!

Öltözet a szálláshelyen: Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a szálláshely egy étterem mellett helyezkedik el. Ebből kifolyólag a szálláshely előtti teraszon: félmeztelen, meztelen, fehérneműben, fürdőruhában, munkásruházatban az étterem nyitva tartása alatt ne, piszkos ruhában egyáltalán ne tartózkodjon!

Öltözet az étteremben: Kérem, tartsa szem előtt, hogy az étterem egy szálláshely mellett helyezkedik el. Ebből kifolyólag az étteremben és teraszain: félmeztelen, meztelen, fehérneműben, fürdőruhában, munkásruházatban az étterem nyitva tartása alatt ne, piszkos ruhában egyáltalán ne tartózkodjon.

Viselkedés az étteremben és szálláshelyen: Kérem, tartsa szem előtt, hogy szálláshely és étterem egymás mellett helyezkedik el. Ebből kifolyólag a szálláshely előtti teraszon, udvaron és az étteremben minden esetben elvárt a kulturált viselkedés. Nem megfelelő viselkedés esetén távozásra szólítjuk fel.

Megkérjük, hogy a Hangonyi Pizzériát és Vendégházát NE használják egyéb nem rendeltetés szerű tevékenységekre (munka, fényképészet….).

Szállásunkon csak azok tartózkodhatnak akik a szállásra be vannak jelentve. Más személy vagy személyek csak a szálláshely vezetője előzetesen kikért engedélyével tartózkodhatnak.

Az étteremben dolgozó személyekről, ételeinkről, italainkról és a vendéglátó egységről készített fényképek, videók internetre feltöltéséhez, megosztásához egyéb felhasználásához nem járulunk hozzá!

Továbbá az étteremből, teraszairól, udvaráról és szálláshelyről szintén távozásra szólítjuk fel ha:

-túlzott alkoholos vagy egyéb szer hatása alatt áll

-Viselkedésével zavarja, veszélyezteti a környezetében lévőket (viselkedés zavar, hangoskodás, káromkodás, kulturálatlan viselkedés, stb…)

– a Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott szobát, éttermet és egyéb helyiségeket.

– Vendég a szálláshely és étterem biztonságával, rendjével, annak alkalmazottjaival, vendégeivel kifogásolhatóan, durván viselkedik.

– Vendég fertőző betegségben szenved.

– előre nem egyeztetett vendégeket fogad.

Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon a szálláshely vezetőjéhez vagy a szállás munkatársaihoz.

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére!

 

 

Köszönjük, hogy együttműködik velünk annak érdekében, hogy az Ön számára és a szálláshely többi vendége számára a nálunk töltött idő, üdülés a lehető legjobban teljen!

 

Hangony, 2018.10.20.                                      P.H.                                _________________

                                                                                                                                                                           Gyárfás-Tóth Milán

                                                                                                                                                                                     ügyvezető