Étterem házirend

HÁZIREND

HANGONYI PIZZÉRIA ÉTTEREM

 

A HÁZIREND az étterem és annak udvarán tartózkodó, valamennyi vendégre vonatkozik!

Érkezés és távozás: Az étterem hétfő kivételével minden nap 17:00 órakor nyit, konyhája 21:00 órakor zár. Pénteken és szombaton 23:00 órakor, a hét többi napján 22:00 órakor zár az étterem.

Kérjük kedves vendégeinket, hogy a konyha zárása után 1 órával szíveskedjenek számlájukat rendezni és békésen elhagyni az éttermet, teraszait és annak udvarát! Az étterem nyitva tartása a fenti időszakon kívül változhat (melyhez előzetes egyeztetés szükséges)!

Szállóvendégek 21:30 óráig tartózkodhatnak az étteremben. Megkérjük szállóvendégeinket, hogy legkésőbb az étteremben az utolsó távozó vendéggel együtt legyenek szívesek távozni!

Továbbá tájékoztatjuk a vendégeket, hogy személyi és vagyonbiztonsági okokból az étterem és az udvara kamerával őrzött terület (kivéve a mellékhelyiségeket)!

Az étteremnek része az összes terasz, köztük a szálláshely terasza is. Az éttermi  teraszokon a Pizzéria nyitvatartási idejében csak akkor tartózkodhat a vendég, ha a Pizzéria szolgáltatását (vendéglátását) veszi igénybe! A szálláshely előtti teraszon minden szobához tartozik egy-egy asztal székekkel (ezt a terasz feljáró lépcsőjétől balra találja), ez a szállóvendégek részére fenntartott asztal (amely adott esetben változhat!). Szállóvendég asztalát felirat jelzi! A többi asztalt (ezt a terasz feljáró lépcsőjétől jobbra találja) szabadon (adott esetben szintén változhat!) használhatják az étkező vendégek az étterem nyitvatartási idejéig, illetve szállóvendég esetén maximum 22:00 óráig. Kérjük, tartsa tiszteletben, és ne zavarja a többi étkező-és szállóvendégeket!

Az étterem közös udvarral osztozik a szálláshellyel, mely a hét minden napján fogadja vendégeit.

Az étterem szolgáltatásait a vendégek az étlapon feltüntetett árakon igénybe vehetik (szállóvendégek díjszabása eltérhet). Lehetőségük van menü (ebben az esetben előzetes egyeztetés szükséges!)  vagy A la carte étkezésre. A gyors kiszolgálás érdekében kérjük, szíveskedjenek előre jelezni étkezési igényeiket 6 fő vagy ezt meghaladó vendég esetén. Ételeinket konyhába érkezési sorrend alapján készítjük, beleértve az elviteles rendeléseket is (előre egyeztetett rendeléseket szívesen fogadunk). Asztalfoglalás lehetséges személyesen vagy telefonon teheti meg. A lefoglalt asztalt a megbeszélt időponton túl maximum 30 percig tudjuk fenn tartani. Ezután átadjuk a következő vendégnek. Előzetes egyeztetés alapján a Pizzéria nyitva tartását a fenti időszakon kívül próbáljuk a vendégek két nappal korábban bejelentett kéréséhez igazítani. Terítéssel, asztalrendezéssel vagy vendégforgalom korlátozásával járó eseményekért a megrendelt ételeken felül plusz költséget számítunk fel.

Alábbi helyszíneken: étterem, pince, teraszok terülte

Alábbiak szerint:

Nyitva tartás előtt: Étterem:10.000 Ft, Étterem pincéjében 10.000 Ft, Kis terasz: 8.000 Ft, Nagy terasz: 10.000Ft, Vendégház rendezvény termében: 10.000 Ft

Nyitva tartás alatt: Étterem:15.000 Ft, Étterem pincéjében 15.000 Ft, Kis terasz: 10.000 Ft, Nagy terasz: 15.000Ft, Vendégház rendezvény termében: 15.000 Ft

 

Zártkörű rendezvények (nyitvatartásig): hétköznap: 15.000 Ft, hétvégén: 25.000-tól Ft

Nyitva tartás előtt: 15.000 Ft

Zártkörű rendezvények (nyitásig): hétköznap: 10.000 Ft, hétvégén: 20.000-tól Ft

Nyitás utáni tartózkodás esetén plusz 5.000 Ft plusz költséget kérünk.

 

Alábbi helyszíneken:

Hátsó terület: parkoló, kert, két épület közti rész bérlése esetén 50.000 Ft nyitvatartásig.

Az étteremben és udvarán hangoskodni, a többi vendég kikapcsolódását, étkezését valamint a szálláshelyen tartózkodókat zavarni szigorúan tilos! Ez vonatkozik az utcán közlekedőkre és a telek szomszédokra is. Az étterem udvarának bejárati kapuja éttermi szolgáltatást használó vendég itt tartózkodása alatt nyitva, ezután vagyonbiztonsági okokból zárva tartandó!

Az étteremben, teraszain és udvarán fokozott a csúszás veszély, ezért kérjük, ügyeljen a testi épségre!

Kérjük, az étterem épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és baleset-védelmi szabályokat betartani, a berendezési tárgyak állagát megóvni! A vendéglátás eszközei és a díszítése, egyéb régiségek nem szuvenír tárgyak. Eltulajdonítása lopásnak számít.

Egyes tárgyak, növények (dísz, haszon) baleset veszélyesek, mérgezőek lehetnek, kérjük a fokozott figyelmet! Torta tűzijátékot az étteremben használni tilos!

Kérjük, hogy a vendég az étteremben elhelyezett kandallót ne üzemelje! A fűtőtestek beállításán ne változtasson!  A berendezési tárgyak megrongálása, megsemmisülése esetén a vendég kártérítési felelősséggel tartozik!

Az étteremben, teraszain és udvarán, szálláshelyen okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni! Csoport esetén a kár megtérítéséről a csoport vezetője gondoskodik!

Az étterem elhagyásakor az ajtó zárására fokozottan ügyeljenek!

Az étteremben és udvarán, teraszain, 18 éven aluli vendégek szeszesitalt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak! A étteremben szintén tilos a dohányzás! Az udvaron dohányozni csak az erre kijelölt helyen lehet!

A dohányzó hely az étteremtől és szálláshelytől több mint 5 m-es távolságban került kijelölésre (közvetlen az étterem melletti külső folyosón, a bejárattól 5 m-re).

A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében az étterem nemdohányzó létesítmény. Ennek értelmében az étterem zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein tilos a dohányzás. Az étterem alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint az étterem területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A vendégek, illetve az étterem területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég a vendégházban vagy az étterem területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása vagy bármely cselekedete miatt, a tulajdonosok az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a tulajdonosok fenntartják maguknak a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje.

A talált tárgyakat kérjük leadni az étterem/szálláshely vezetőjének!

A étterem és udvar területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer, telefon, laptop) felelősséget nem vállalunk!

Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről az étterem/szállás vezetőjét kérjük tájékoztatni!

Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokról kérem, kérdezzen a pultnál!

A féladag étel az ár 75%-ba kerül (kivéve a pizzák, palacsinták mivel ezek kizárólag egy méretben kaphatóak).

Számláját készpénzben illetve SZÉP kártyával tudja rendezni.

Elfogadjuk: OTP és K&H kártyáját (terminálunk nincs, ezért csak telefonon keresztül tudjuk teljesíteni ami időigényesebb lehet)

SZÉP kártyás fizetési szándékát, valamint ÁFÁ-s számla igényét kérjük, jelezze előre.

Az étterem és szálláshely gyakorlati oktatást vállal tanulók részére, ezért gyakran előfordul, hogy a kiszolgálást ők végzik. Kérem, legyen türelmes velük a szakmájukat most tanulják, ha lehet segítse munkájukat! Amennyiben bármi nemű problémát lát vagy tapasztal velük kapcsolatban kérem, azt jelezze az étterem vezetőjénél vagy munkatársainál! Pénzt nem fogadhatnak el!

Öltözet az étteremben, teraszain és udvarán: Kérem, tartsa szem előtt, hogy az étterem egy szálláshely mellett helyezkedik el. Ebből kifolyólag az étteremben és teraszain: félmeztelen, meztelen, fehérneműben, fürdőruhában, munkásruházatban az étterem nyitva tartása alatt ne, piszkos ruhában egyáltalán ne tartózkodjon! Nem megfelelő ruházat esetén távozásra szólítjuk fel!

Viselkedés az étteremben, teraszain és udvarán: Kérem, tartsa szem előtt, hogy a szálláshely és étterem egymás mellett helyezkedik el. Ebből kifolyólag a szálláshely előtti teraszon, udvaron és az étteremben minden esetben elvárt a kulturált viselkedés. Nem megfelelő viselkedés esetén távozásra szólítjuk fel!

Továbbá az étteremből, teraszairól és udvaráról szintén távozásra szólítjuk fel ha:

-túlzott alkoholos vagy egyéb szer hatása alatt áll.

-viselkedésével zavarja, veszélyezteti a környezetében lévőket (viselkedés zavar, hangoskodás, káromkodás, kulturálatlan viselkedés, stb…)

-öltözete nem megfelelő vagy hiányos.

-külseje ápolatlan.

– a Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott, éttermet és egyéb helyiségeket.

– Vendég a szálláshely és étterem biztonságával, rendjével, annak alkalmazottjaival, vendégeivel kifogásolhatóan, durván viselkedik.

– Vendég fertőző betegségben szenved.

Az étterembe állatot behozni tilos! A vendég a magával hozott állatot kizárólag a szállás kertjében tarthatja. Az állatokat egyedül hagyni szigorúan tilos! Az állat által okozott kárt a helyszínen a gazdája köteles megtéríteni!

Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon az étterem vezetőjéhez vagy munkatársaihoz! Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére!

 

Köszönjük, hogy együttműködik velünk annak érdekében, hogy az étterem vendégei és az Ön számára, valamint a szálláshely többi vendége számára a nálunk töltött idő, a lehető legjobban teljen el!

 

 

Hangony, 2017.10.20.                                      P.H.                                _________________

                                                                                                                                                                           Gyárfás-Tóth Milán

                                                                                                                                                                                     ügyvezető